donderdag 26 januari 2012

Syrische uienbroodjes (111)
Voor 10 uienbroodjes:

450 gram tarwemeel, 2,8 dl. lauw water, 5 ml zout, 1 el gedroogde gist, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 fijn gehakte ui, 1 theelepel gedroogde munt, 2 eetlepel olijfolie

Zeef het meel met het zout in een kom. Meng de gedroogde gist erdoor. Voeg het water toe en meng alles door elkaar. Kneed het deeg 10 minuten door, maak een bal ervan en leg die in een ingevette kom. Laat 1 uur rijzen om een warme plaats tot het volume verdubbeld is. Sla het deeg door op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel in 10 stukken (70-75 gram). Rol de stukken uit tot een diameter van 12-13 cm. Prik gaatjes in het deeg en leg ze op een met bloem bestoven bakplaat met wat afstand van elkaar. Dek af met folie en laat 20 minuten rijzen. Verwarm de heteluchtoven op 175 graden. Meng de fijn gehakte ui met de kruiden. Bestrijk de broodjes met olijfolie en bestrooi ze met het uimengsel. Bak af in 15 tot 20 minuten.


Je kunt natuurlijk ook pesto e.d. op de broodjes smeren. Ik had een kruidenmengseltje van de humus over, en dat heb ik over 3 broodjes verdeeld. Ook heel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten