maandag 16 januari 2012

chocoladecake

Een lekkere, sappige chocoladecake. Hij was op voor we er een foto van konden maken (gewoon vergeten dus).

65 gram gesmolten boter, 190 gram fijne kristalsuiker, 2 eieren, 125 gram bloem, 25 gram cacaopoeder (ongezoet), 1 dessertlepel vloeibaar vanille (of rum)-extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm met doorsnede 18 centimeter in. Doe suiker en eieren in een kom en plaats au bain-marie op het vuur. Klop het mengsel 5 tot 8 minuten zonder dat het te warm wordt. Haal van het vuur en klop op hoge snelheid tot een wit en schuimend geheel. spatel beetje bij beetje de bloem en cacao erdoor en voeg de gesmolten boer en het extract toe.

Vul de bakvorm en bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

Bestrooi evt. de bodem en zijkanten nadat ze ingevet zijn met geschaafde amandelen. Voor het serveren evt. bestrooien met poedersuiker, lekker met rode vruchten-coulis.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen