maandag 16 januari 2012

Banaanbrood met pecannoten



Een heerlijk, sappige brood-cake

150 gram gepelde pecannoten, 2 rijpe bananen, 150 ml karnemelk, boter om in te vetten, 100 gram + 2 el suiker, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 250 gram bloem, 5 el zonnebloemolie, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl kaneel, zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm (25 cm, 1,5 liter inhoud) in. Bestrooi met de extra suiker. Hak 100 gram noten grof. Meng eieren, 100 gram suiker, vanillesuiker en de olie met een mixer.
Meng bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Roer het met de karnemelk door het mengsel van eieren en suiker. Snijd de bannen in schijfjes, voeg ze samen met de gehakte noten toe. Doeg het deeg in de vorm. Druk de rest van de noten er zachtjes in. Bak het brood 50-60 minuten in het midden van de oven. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen, haal hem uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Gemaakt op 5 januari

Bron: foodies januari 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen