zondag 1 januari 2012

Couscoussalade met sperziebonen en geitenkaas


Erg lekkere salade, kan ook koud gegeten worden.

250 gram couscous, 150 g rozijnen, 250 g chorizoworst, 1 ui, 1/2 gele paprika, in stukjes, 400 gram sperziebonen, handje verse munt, 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)

Hoeveelheid water volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Couscous en rozijnen in water doen, ca. 5 min. laten wellen. Chorizo in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In wok chorizo ca. 2 min. zachtjes bakken. Ui, paprika en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 4 min. roerbakken. Intussen munt fijnhakken en geitenkaas verkruimelen. Couscous met rozijnen door groentemengsel scheppen en al omscheppend nog ca. 4 min. zachtjes verwarmen tot sperziebonen gaar zijn. Munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Op borden scheppen en geitenkaas erover strooien.

gegeten 30 december 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen