woensdag 18 januari 2012

Kiprolletje gevuld met roomkaas



Een feestelijk en lekker gerecht. met de roomkaas kan er natuurlijk gevarieerd worden, naturel met wat verse kruiden/blokjes paprika, Boursin o.i.d. met een smaakje. Ik heb deze keer gekozen voor Boursin met vijgen en noten.

per persoon: 1 mooie kipfilet, 50 gram zachte roomkaas naar keuze. Verder: losgeklopt ei, bloem, paneermeel, boter

Vorm van de roomkaas rolletjes. Leg de filets tussen plastic folie en klop ze met een deegroller tot dunne schnitzels. Leg op elke schnitzel een rolletje roomkaas. Vouw de schnitzels over de vulling of rol ze stevig op. Steek vast met een cocktailprikker. Haal eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de paneermeel. Verhit de boter en bak de rolletjes in ca. 25 minuten rondom gaar en bruin.

gegeten op 12 januari

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen