zondag 1 januari 2012

Preitaart met geitenkaas


5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, 2 uien, in halve ringen 2 dikke preien in ringen, 145 g zachte geitenkaas, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), klontje boter

Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien en prei toe en laat op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Beboter een quichevorm (28 cm) en bekleed met het bladerdeeg. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven. Verdeel de ui en prei over de taartbodem, brokkel de geitenkaas er grof over. Bak de taart 25 min. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart.

Speciaal omdat je geen eieren, room e.d. meebakt. Erg lekker door het laagje crème fraîche en de gebakken stukjes geitenkaas.

gegeten 29 december 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen