dinsdag 3 januari 2012

pasta met doperwtensaus


weer een lekkere pasta gemaakt van Jamie. Ik was vergeten tuinbonen te kopen, dus we hebben alleen erwten gebruikt, maar met tuinbonen erdoor zal het denk ik nog lekkerder smaken. Jamie gebruikt deze saus bij 450 gram vers gemaakte pasta, bij 250 gram was het genoeg, voor 4 personen lijkt mij de hoeveelheid te weinig. ik heb er ook nog een gesnipperde ui door gedaan om het volume wat meer te maken.

300 gram diepvries doperwten (of 150 gram erwten en 150 gram tuinbonen), 2 el olijfolie, 1 teen knoflook, 2 dl slagroom, 1 handje munt (of minder gedroogd), 150 gram parmezaanse kaas, tagliatelle

Dop als je vers gebruikt de erwten tuinbonen. Blancheer evt. even. Diepvrieserwten/bonen even koken. Prak de helft fijn of hak ze in de keukenmachine. Verhit olijfolie met gesnipperde knoflook in een matig heet verwarmde pan met dikke bodem. Fruit de knoflook en ui zonder te laten kleuren. Voeg de geprakte erwten/tuinbonen toe en fruit even mee. Voeg de slagroom en de rest van de erwten/tuinbonen toe. Roer de munt erdoor en laat even zachtjes koken. Doe er de helft van de kaas bij, proef of er nog wat peper bij moet. Kook intussen de tagliatelle en roer saus en pasta door elkaar. Strooi er nog wat kaas over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten