maandag 16 januari 2012

gebakken snijbonen met gestoofde vis



Vis met een zachte smaak, gecombineerd met snijbonen met een klein beetje kruiden. Erg lekker met aardappelpuree gemaakt met een beetje boter, melk en 1 dooier.

Voor de vis: 2 moten witvis van 200 gr. peper, bloem, 75 gr. boter, 1 dl droge witte wijn, 1 el citroensap, 1/8 l room, 1 el dragon, 1 el kappertjes

Wrijf de vis in met wat peper en haal hem door de bloem. Bak de vis in een koekepan in de boter op een matig vuur lichtbruin. Voeg tijdens het bakken, indien het bakvet te donker wordt, extra boter toe. Giet er de wijn en citroensap bij en stoof de vis in ca. 10 min. op een laag vuur gaar. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op een schaal en houd deze warm op een pan met heet water. Roer de room door het bakvet en laat dit inkoken tot 2/3 deel overblijft. Voeg de kruiden aan de saus toe en giet deze over de vis.

Voor de snijbonen:

500 gram snijbonen, 150 gram champignons, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gedroogde (of 1 el verse) oregano

snijd de snijbonen in ruiten van 2-3 cm. kook ze met wat zout 6 minuten. Giet af en spoel ze af onder koud water. Laat goed luitlekken. Snijd de champignons in kwarten of plakjes. Verhit de olie. Voeg de bonen toe, bak ze al omscheppend 3 minuten. Schep de champignons erdoor en bak ze 1 minuut mee. Pers de knoflook erboven uit, voeg de oregano toe en bak alles al omscheppend nog 1-2 minuten.

voor de puree:
750 gram aardappels voorgaren (koken of in de magnetron), pellen, pureren. Meng er 25 gram boter, 1 eidooier en ca. 200 ml lauwe melk doorheen. Doe in een ovenschaal, strooi er wat geraspte kaas over en zet 15 minuten in een op 200 graden voorverwarde oven.

gegeten op 15 januari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten