vrijdag 30 december 2011

roti met kip

helaas zonder foto

Ook weer een erg lekker gerecht uit Samen koken van Rudolph Veen.

500 gram kipfilet (in grote stukken), olie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 250 gram soepgroenten, 1 el tomatenpuree, 1 kippenbouillontablet, 4 grote aardappesl (geschild en in stukken,) 2 el kerrie, ketjap manis, roti's (of evt. tortilla's)

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip rondom. bruin. Haal uit de pan. Bak ui, knoflook en soepgroenten enkele minuten in het achtergebleven vet. Voeg de kip weer toe, samen met de tomatenpuree, aardappels, bouillontablet en kerriepoeder. Voeg zoveel water toe tot het gerecht onderstaat. Stoof de kip gaar (ca. 15-20 minuten). Breng het gerecht op smaak met ketjap. Serveer met de roti's.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen