zondag 18 december 2011

Maanzaadcake



125 gram maanzaad, 150 gram boter, 70 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 el citroenrasp, snufje zout, 2 el rum/kirsch, 4 eidooiers, 4 eiwitten, 75 gram suiker, 50 gram bloem, 50 gram maïzena, 4 el melk, evt. poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wrijf of maal het maanzaad fijn. Roer in een kom de boter zacht, voeg de basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrap, zout en rum/kirsch aan toe. Meng er een voor een de eidooiers door. Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe. Spatel het door het dooiermengsel. Zeef de bloem en de maïzena en meng er het maanzaadpoeder door roer de melk en dit mengsel geleidelijk door het eimengsel. Schep het deeg in een ingevette springvorm van 24 cm. Bak de taart in het midden van de oven i ca. 45 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en strooi er evt. wat poedersuiker over.

Erg lekkere cake, de citroen proef je heel subtiel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen