woensdag 21 december 2011

Konijn in witte wijn saus


Op zolder heb ik een hele rij cassettes met oude Tips staan, vanaf 1981 tot 1993. Ik zocht iets lekkers met konijn en kwam bij dit dit recept uit de Tip van december 1981 uit. 30 jaar oud en nog steeds erg lekker!

1 pak diepvrieskonijndelen (1 kg), 2 uien, peper, 4 el olie, 3,5 dl witte wijn, 1 el bouillonpoeder, 1,5 bekertje crème fraiche

Konijn in ca. 8 uur ontdooien. Uien snipperen. Konijn inwrijven met peper. In braadpan olie verhitten. Konijn in ca. 10 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Toevoegen: 2,5 dl wijn en bouillonpoeder. Met deksel op de pan het konijn in ca. 1 uur en 15 minuten zachtjes laten gare. Konijn op voorverwarmde schaal leggen. Rest van wijn aan braadvocht toevoegen Zonder deksel 5 minuten laten inkoken. Van vuur af crème fraiche erdoor roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen