zondag 18 december 2011

Bombay butter chicken


Een heerlijk subtiele smaak. Wel een aantal uren laten marineren!

2 tl djinten, 2 tl ketoembar, 2 el kerrie, 2 dl yoghurt, 800 gram kippendijtjes (zonder vel), 80 gram boter, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 tl djahe, 1 tl kurkuma, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 liter bouillon, 2 el gemalen amandelen, 2 el amandelschaafsel, 2 el honing, 2 el rozijnen, 2 dl room, 1 klein blikje linzen

Roer de djinten, ketoembar en 1 el kerriepoeder door de yoghurt. Marineer de kip een paar uur in de kruidige yoghurt.

Verhit de helft van de boter in een pan en fruit ui, knoflook en djahe tot lichtbruin. Voeg de rst van de kerrie, kurkuma en tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg noten, honing, rozijnen en room toe en laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Verhit de rest van de boter en bak de kip rondom aan. Voeg ze toe aan de saus en laat in ca. 30 minuten gaar sudderen. Voeg de laatste 10 minuten de linzen toe. Lekker met rijst en papadums.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen