woensdag 21 december 2011

bladerdeegpakketje met couscous



Een leuk bijgerechtje. Dit recept komt uit de Vegeterranean. Ik heb het wat versimpeld ivm tijdgebrek. Er kan ook nog 1/2 stengel bleekselderij, 1/2 courgette in kleine stukjes en 40 gram bloemkool in kleine roosjes doorheen.

voor 3 personen:
6 velletjes bladerdeeg, 10 gram boter, 1 teentje knoflook, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kerrie, 0,5 el djahe, 1 kleine wortel in stukjes, 1 kleine sjalot (fijngehakt), versgemalen peper, 40 gram couscous, 40 ml groentebouillon 1,5 el pijnboompitten, 2 el geweekte rozijnen, beetje geitenkaas

Laat het bladerdeeg ontdooien, verhit de oven voor op 180 graden.
Kook de erwtjes beetgaar. Giet het water af en zet weg tot gebruik. Verhit de boter en olie in een grote pan en fruit de knoflook. Zodra deze kleurt, komijn, kerrie en djahe toevoegen. Voeg de groenten toe en bak al dente. Gaar de couscous in de bouillon. Maak los met een vork en doe de couscous bij de groeten. Schep om met de pijnboompitten, rozijnen (uitgelekt) en erwtjes. Leg op ieder vel bladerdeeg een paar eetlepels couscousmengsel, leg er een beetje kaas op. Vouw de twee tegenoverliggende hoeken naar elkaar toe, zet vast en vouw de twee andere hoeken ook naar elkaar toe. Bestrijk met ei. Bak ze 20 minuten in het midden van de oven.
ik was de kaas vergeten en het smaakte evengoed erg lekker. Erbij aten we de salade met mais en appel.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! Hier is een favoriet (vooral bij de kinderen) een soorgelijk gerechtje, maar dan verpakken we in de bladerdeeg een mengseltje van broccoli, allerlei andere groente die we zoal hebben liggen en stukjes voorgekookte kip, met daardoorheen een sausje van room en kaas. Altijd goed, van die pakketjes :)

    Alvast fijne kerst!

    BeantwoordenVerwijderen