donderdag 22 december 2011

Hartige pompoentaart



5 plakjes bladerdeeg 500 gram pompoenvruchtvlees (ca. 1 kg met schil), 1 grote ui, 25 gram boter, 4 eieren, 1-2 el milde currypasta, 125 ml crème fraiche, 150 gram geraspte belegen kaas, peper, 2 el fijngehakte koriander

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het deeg ontdooien. Snijd de pompoen in stukjes. Pel en snipper de ui. Fruit de ui 3 minuten in de boter. Voeg de pompoen toe, smoor in een open pan in ca. 15 minuten beetgaar. Roer de currypasta door de groente. vet een lage taartvorm (24 cm) in. Bekleed met de plakjes bladerdeeg. Verdeel het groentemengsel over de bodem. klop de eieren los met de crème fraiche. Roer de kaas en koriander erdoor en voeg evt. peper toe. Schenk over de groente. Bak in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Strooi nog wat koriander over de taart

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen