maandag 19 december 2011

Prei-zalm taart



5 velletjes bladerdeeg,d 2 teentjes knoflook, 1 kg prei, 2 el olie, 200 ml crème fraiche, 3 eieren, peper, 2 el paneermeel, 300 gram gerookte zalm in dunne plakken

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de knoflook. Snijd e prei in dunne ringen. Verhit de olie. Fruit knoflook en prei al roerend 3-4 minuten, laat het niet bruin worden. Kluts crème fraiche en eieren. Breng op smaak met peper.

Verarm de oven voor op 175 graden. Vet een quichevorm (27 cm) in. Verdeel het bladerdeeg over de bodem en zijkant. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Meng prei en zalm en verdeel dit over het bladerdeeg. Giet het eimengsel eroverheen. Bak de hartige taart in 50-60 minuten gaar. Dek af met aluminium folie na 30-40 minuten.

Bron: foodies november 2011

1 opmerking: