zondag 18 december 2011

risotto met mozzarella en parmezaanse kaas


1 kleine ui, 1 liter bouillon, 25 gram boter, 4 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 bolletje mozzarella, 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

Snipper de ui heel fijn. Verhit de boter met 2 el olijfolie en bak de ui 10 minuten zonder hem te bruinen. Schep de rijst door de ui, bak al omscheppend tot de rijst glazig is. Voeg een deel van de bouillon toe, verwarm al roerend tot de bouillon is opgenomen. Steeds wat bouillon toevoegen, en de rijst in 20 - 25 minuten zachtjes gaar laten worden. Roer de rest van de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper. Snijd de mozzarella in blokjes, voeg aan de rijst toe. Strooi de Parmezaanse kaas over de risotto.

Lekker met:75 gram hazelnoten roosteren in een droge koekenpan. Prei in ringen snijden, beetgaar roerbakken. 1-2 el walnootolie erdoor roeren. Hazelnoten erover strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen