zondag 18 december 2011

Gevulde uien



een erg lekker gerecht.

3 grote witte uien, 3 plakken ontbijtspek, peper, olijfolie, 1 teentje knoflook, rozemarijn, 8 eetlepels room, 250 g parmezaanse kaas

Bereiding:
Dompel de uien in kokend water en kook 15 minuten. Giet het water af en koel de uien in een zeef. Snijd de top van de ui.
Maak dan een holte in het midden van de de uien: plaats een scherp mes in een hoek in de ui en draai de ui rond. Wat overblijft is de ui met een holte om op te vullen.
Snijd de verwijderde "uien-kegels" fijn, doe ze in een pan en voeg olijfolie en wat peper toe. Laat bakken en roer zo nu en dan om. Pers de knoflook en voeg toe in de pan. Doe de rozemarijn in de pan.

Voor elke ui: neem 1 plak spek en wind die rond de top van de ui. Plaats ze in een ovenschotel.
Neem de pan van het vuur en voeg 6 to 8 soeplepels room toe. Goed roeren. Rasp de Parmesaanse kaas. Hou een kwart apart.
Voeg 3/4 van de geraspte kaas bij het uien-room-mengsel en roer nogmaals om. Vul de uien met dit mengsel. De ui mag overvol zijn: al wat overloopt zal lekker rondom het spek bakken. Strooi de rest van de parmesaan over de uien.

Plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende ca. 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten