dinsdag 9 augustus 2011

tomaten-paprikasaus

voor 4 personen

3 uien (gesnipperd), 3 rode paprika's (in grove stukken), pond tomaten (in stukken), 2 teentjes knoflook, 140 gram tomatenpuree, 2 el pesto, olijfolie, snippers parmezaan o.i.d.

Bak de uien in de olie tot ze glazig zijn. Hak de paprika's, tomaten, knoflook men een keukenmachine tot het een grove pasta is. Doe dit bij de uien, voeg de tomatenpuree toe en leng aan met bouillon tot de gewenste dikte. Laat zo'n 10 minuten pruttelen tot alles goed heet is. Schep de pesto er door heen, of doe die er aan tafel bij. Strooi de kaas erop.

Lekker met pasta.
volgende keer bak ik eerst de paprika's voor ik ze fijn maak, zodat ze wat zoeter van smaak worden.

geïnspireerd door: de dunne vegetariër

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen