dinsdag 16 augustus 2011

Knapperig gevulde tomaat




de tomaten zijn niet echt gevuld, er zit meer een laagje op dat knapperig wordt, maar ze zijn wel erg lekker (en heel makkelijk te maken)! Super zomers bijgerecht (voor als het weer een keer lekker genoeg is om buiten te eten)

voor 2 personen (eigenlijk voor 4, maar wij vonden ze zo lekker dat 2 tomaten pp best opgingen): 4 tomaten, 1 snee brood van 1 dag oud (ik heb donkervolkoren gebruikt), totaal 1,5 el peterselie/bieslook/tijm, 1 el olijfolie, 1 grote teen knoflook, 4 tl grove mosterd (of balsamico-mosterd)

Verhit de oven voor op 200 graden. Rooster het brood, verwijder de korst, breek in stukjes en doe het in de keukenmachine (met mes) en maak er kruimels van. Voeg de kruiden en knoflook toe en hak even mee. Meng de olie erdoor.
Halveer de tomaten en doe ze in een lage ovenschaal. Smeer op elke helft een beetje mosterd. Verdeel de kruimelmix over de tomaten. Bak ze 15-20 minuten tot de topping knapperig en lichtbruin is.

Recept uit Good Food July 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen