dinsdag 16 augustus 2011

Stoofschotel met kip en chocola

Voor ons een bijzondere combinatie, in Mexico heel gewoon. Het gerecht zit er wat amorf uit, maar het smaakte goed. Gebruik niet al te bittere chocolade.

3 personen

400 g trostomaten, 50 g boter, 3 kipfilets, 1 ui (gesnipperd), 1 teentje knoflook (gesnipperd), 1,5 theel. kaneelpoeder, 1 tl ketoembar, 30 g (bittere) chocolade, 100 ml water, 1 tl bouillonpoeder, 75 g rozijnen, 100 ml slagroom, 100 g gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, cashewnoten). Ik had alleen amandelen, ook lekker

Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verhit de boter in een braad- of hapjespan en bak de kip met zout en peper rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Doe de uien, knoflook en specerijen in de pan en bak ze licht. Voeg hierna de tomaten, chocolade, water en bouillontablet toe. Laat dit geheel 2 minuten doorkoken. Voeg nu de rozijnen toe. Snijd de aangebraden kip in blokjes en roer deze erdoor. Stoof de kip gaar in 15 minuten en maak het geheel af met de room, noten en peterselie. Lekker met rijst

1 opmerking:

  1. Kip met chocolade. Als ik daarmee zou afkomen bij mijn ouders denk ik dat ze raar zouden opkijken. Heel verrassend!

    BeantwoordenVerwijderen