dinsdag 16 augustus 2011

knapperige zomersalade

een lekkere frisse salade. De champignons worden zacht door ze in citroensap te marineren. T. vindt gebakken champignons heel naar, deze vond hij wel wat zuur, maar toch lekker.

200 gram dunne sperzieboontjes, 200 gram kleine champignons (in dunne plakjes), sap van 1 citroen, een handje gehakte groene kruiden (peterselie, dragon, basilicum, kervel), 100 gram kerstomaatjes (in vieren), 3 el olijfolie, 75 gram pittige kaas in schilfers

Doe de champignons met de helft van het citroensap in een kom en zet aan de kant. Kook de boontjes 5-6 minuten, ze moeten nog een beetje knapperig zijn. Giet af en koel ze snel af met koud water. Schep de boontjes kruiden door de champignons, breng op smaak met peper en zout. Schep de tomaten, resterende citroensap en olijfolie erdoor. Garneer met de schilfers kaas vlak voor het opdienen.

Lekker bij de romige uientaart.

Recept uit Good Food, July 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen