dinsdag 9 augustus 2011

Mexicaanse lofschotel



Eerlijk gezegd eten wij nooit gekookte lof, maar dit recept zag er zo lekker uit, dat ik het er toch maar weer eens op gewaagd heb, en we werden niet teleurgesteld. De lof was heerlijk zacht, en zelfs wat zoetig van smaak. Deze schotel zullen wij vast vaker gaan eten.

Voor 3 personen:

6 kleine stronken witlof, 1 pot Mexicaanse bonen van Hak (of bruine bonen, maïs en wat salsa), 1 blikje rode kidneybonen, 4 verse tomaten, kleine zak tortillachips (naturel), 300 gram geraspte belegen kaas

Verwijder de bittere kern van de witlofstronken en snijd in de lengte in 2 of 3 stukken. Zet ze op het vuur in een pan met een beetje water. Kook beetgaar in 5 minuten.
Verdeel de witlof over de bodem van een lage ovenschaal. Verdeel de Mexicaanse bonen en de kidneybonen erover. Snij de tomaten in plakjes en verdeel over de schotel. Verdeel een dikke laag tortillachips over het mengsel. Strooi de geraspte kaas over de chips en zet het geheel 20-30 minuten in de oven op 180 graden zodat de kaas mooi goudbruin wordt.



bron: de dunne vegetariër

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen