zondag 21 augustus 2011

Crème brûlée met een Indiase twist


Een lekkere variant op gewone crème brûlée, de kardemom proef je heel subtiel

100 ml melk, 350 ml slagroom, 1/2 tl kardemompoeder, 1 el oranjebloesemwater, 5 eierdooiers , 90 g fijne tafelsuiker, 50 gram rietsuiker (om te bestrooien)
Verhit in een pan de melk met de slagroom, en de kardemom op laag vuur.
Doe intussen de dooiers in een grote kom en klop er de fijne tafelsuiker door tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is.
Giet het warme slagroommengsel door een fijne zeef bij het dooiermengsel en klop weer tot alles goed gemengd is.
Giet het mengsel in een schaal en zet die minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Giet de crème voorzichtig in 6 kleine lage ovenschaaltjes.
Zet ze in een ovenschaal, schenk deze halfvol met kokend water en laat zo au bain-marie ca. 1 uur tot 1 uur en 15 minuten in de oven bakken. De crèmes moeten net stevig, maar nog zacht in het midden zijn.
Zet de gare crèmes wanneer ze iets zijn afgekoeld in de koelkast.
Bestrooi de crèmes vlak voor het serveren met de rietsuiker en carameliseer ze met een brandertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen