zondag 12 december 2010

knoflookbroodring (52)



gemaakt 2 december

Een heerlijk hartig brood. Als je de bolletjes door de boter haalt ziet het er uit als een kledderige massa, maar na het bakken is het zeer geslaagd. Het deeg is hetzelfde als bij pestobrood

Deeg maken van 350 gram bloem, 5 ml zout, 2,5 ml suiker, 5 ml gist, 0,25 dl olijfolie, ca. 2 dl water. Laten rijzen, doorslaan en 12 bolletjes vormen.

100 gram gesmolten boter, 1 losgeklopt ei, 25 gram geraspte parmezaanse kaas, 2 geperste teentjes knoflook, 2,5 ml zout, 2 tl Italiaanse kruiden door elkaar mengen. Hier de deegbolletjes in dopen. Ze moeten rondom goed bedekt zijn. In een ring in een ingevette springvorm van 24 cm leggen. Eventueel overgebleven botermengsel erover verdelen. Afdekken en op een warme plek laten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is (zet evt. iets in het midden om de ringvorm goed te behouden. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het brood 30-40 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Trek de bolletjes uit elkaar als je ze gaat eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen