maandag 20 december 2010

gehakt-goulasj


gegeten 20 december

het heeft, op het paprikapoeder na, weinig met goulash te maken, maar het is wel erg lekker! (en supersnel klaar).

2 el olie, 350 gram rundergehakt, 2 gesnipperde uien, 1 el paprikapoeder, 2 in reepjes gesneden paprika’s, 2 el tomatenpuree, 1,5 dl bouillon, 2 tl maïzena, 1 bekertje zure room, peper

Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt in 2 min. rul en lichtbruin. Voeg de uien, paprika en paprikapoeder toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen nog 1 minuut. Roer de tomatenpuree en de bouillon door het gehaktmengsel en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de wok en laat de “goelasj” 10 min. zachtjes pruttelen. Mak de maïzena aan met wat water en bind hiermee het gerecht. Draai de hittebron uit en voer vlak voor het serveren de zure room door het gerecht. Met gekookte rijst en een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen