donderdag 23 december 2010
Kerststol (57)
Een zacht deeg maken van 350 gram bloem, ca. 1,25 dl melk, 1 groot ei, 2,5 ml zout, 5 ml koekkruiden, 40 gram boter in blokjes, 25 gram basterdsuiker, 10 ml gist, geraspte schil van 1 citroen. Extra's: 150 gram gedroogde gemengde vruchten (evt. 55 gram blanke amandelen, fijngehakt), 175 gram amandelspijs (losgeprakt met wat eiwit), poedersuiker
Deeg laten rijzen, doorslaan. Vruchten en amandelen erdoorheenkneden. Even laten rusten. Uitrollen tot een rechthoek van ca. 20 x 10 cm groot en 2,5 cm dik. Rol de spijs uit tot een worst die net iets korter is dan de lengte van de rechthoek. Leg de spijsrol in het midden van het deeg, vouw het deeg bijna langs de middellijn eroverheen en druk de randen goed op elkaar vast. Leg het brood op de bakplaat, dek af en laat het weer 45-60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de stol ca. 40 minuten. Laat afkoelen en bestuif met de poedersuiker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten