maandag 20 december 2010

kipragout in minipannetjes



In Lille hadden we mini-pannetjes gekocht, op 11 december mee zitten spelen. De smaak was heel intens, een succes!

Voor 4 personen:
4 plakjes bladerdeeg, 400 gram kipfilet in kleine stukken, 60 gram boter, 3 flinke uien in parten, 1,5 el bloem, 1,5 tl paprikapoeder, 2,5 dl bouillon, 1 el peterselie, peper

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter en fruit hierin de uien tot ze wat kleur krijgen, voeg de stukjes kip door en bak tot ze bijna gaar zijn. Voeg bloem en paprika toe. Schep goed door en voeg al roerend de bouillon toe. Blijf roeren tot een gebonden saus. Breng op smaak en schep er de peterselie door. Verdeel over de mini-pannetjes. leg de plakjes bladerdeeg op de pannetjes en druk de randen stevig aan, snijd het teveel weg. Prik wat gaatjes in het deeg. Bestrijk met losgeklopt ei en bak 20-25 minuten tot het bladerdeeg goudgeel is.

3 opmerkingen: