woensdag 29 december 2010

focaccia met uien (58)


We hebben onszelf op een Kenwood Chef Titanium getrakteerd. Dit is het eerste brood dat er mee gekneed is. Het brood was heerlijk knapperig aan de bovenkant, mooi gerezen, .... waarschijnlijk is het toch waar dat een keukenmachine beter kneedt dan een broodmachine.

Deeg maken van 210 ml water, 1 el olijfolie, 350 gram bloem, 2,5 ml zout, 5 ml suiker, 10 ml gist, 10 ml gemengde kruiden
Extra's: 2 el olijfolie, 1 rode ui in reepjes, 1 tl grof zeezout, grofgemalen zwarte peper

Deeg laten rijzen, doorslaan en uitrollen tot een cirkel van 25-28 cm doorsnede. Laat 20 minuten rijzen, afgedekt met ingevet cellofaan. Verwijder het cellofaan en druk met ingevette vingertoppen in het deeg om diepe kuilen te maken. Dek af en laat 10-15 minuten rijzen. Besprenkel het deeg met olijfolie en bestrooi het met ui, zout en peper. Verwarm de oven op 200g raden en bak het brood in 20-25 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer als het nog warm is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen