woensdag 26 september 2012

Tomaten-basilicum clafoutis



Een lekker gerecht uit de Good Food van september 1998.
Voor 2 personen:

450 gram tomaten, 4 eieren, 25 gram bloem, 200 ml crème fraiche, 2 el melk, handvol grofgescheurde basilicumblaadjes, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, zout, zwarte peper

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet 2 ovenschaaltjes licht in. Snijd de tomaten in vieren, verdeel ze over de ovenschaaltjes. Klop de eieren los in een kom. Meng de bloem erdoor met een garde. Voeg crème fraiche en melk toe en klopt tot een glad mengsel. Roer de basilicum en bijna alle kaas erdoor, breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de tomaten, strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 20 minuten totdat het mooi goudbruin is en omhoog gekomen is.

Lekker met een groene salade en stokbrood.

gegeten 25 augustus

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen