donderdag 20 september 2012


T. maakte op 8 september een kip-curry, gebaseerd op het recept uit Koken met Karin zonder pakjes en zakjes.

300 gram kipfilet, 400 ml kokosmelk, 1 rode paprika, 1 prei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el kerrie, 2 el gembersiroop, zonnebloemolie

Snijd de kip in blokjes. Snijd de prei in ringen, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie en bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan. Schenk evt. nog wat olie in de pan. Doe prei, ui, knoflook toe en de kerrie en roerbak tot de ui wat glazig is. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Doe de kip weer in de pan met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten zacht sudderen. Roer de gembersiroop erdoor. Lekker met witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen