woensdag 19 september 2012

Bonensalade met tonijn




1 blik witte bonen (840 gr.), potje zwarte boontjes (400 gr.), 1 prei, 1 kleine komkommer, 3 tomaten, peterselie, 2 blikjes tonijn in olie, 2 tl mosterd, 3 el citroensap, 2 tl Italiaanse keukenkruiden, 1 tl witte basterdsuiker, peper, 1 teentje knoflook, 

In een grote zeef de bonen onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Prei heel dun snijden in halve ringetjes. Komkommer in kleine stukjes snijden. 2 tomaten in kleine stukjes snijden, 1 in partjes. Boven slakom tonijn afgieten, op een bord tonijn in stukjes verdelen. Aan tonijnolie toevoegen: mosterd, citroensap, kruiden, basterdsuiker, peterselie en peper. Knoflook erboven uitpersen. Tot een sausje kloppen. Erdoor scheppen: bonen, prei, tonijn, tomaatstukjes en komkommer. Minstens 1 uur in de koelkast zetten.
Salade goed doorscheppen en garneren met olijven en tomaatpartjes. Lekker met bruin stokbrood

Ergens in juli gegeten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen