maandag 17 september 2012

Flensjes met noten en prei



Voor 2 personen:
75 gram bloem, 1 ei, 1,5 dl melk, 50 gram boter, 1 grote ui, 400 gram prei, 75 gram gemengde zouten noten, 1,5 tl kerriepoeder, 2 el seroendeng, 75 gram gesneden belegen kaas

In kom bloem doen, hierboven ei breken, helft van melk erdoor roeren. Al roerende rest van melk toevoegen tot glad beslag. In kleine koekepan pannekoekjes bakken. Ui snipperen, Prei in dunne ringen snijden, noten grof hakken. In pan 1,5 el boter verhitten, ui en kerrie ca. 3 min. zachtjes bakken. Noten en prei toevoegen en ca. 15 min. meebakken. Seroendeng erdoor roeren. Grill voorverwarmen. Mengsel op flensjes scheppen, dichtrollen en in ovenschaal doen. Plakjes kaas erover verdelen. Onder de grill tot goudbruin. 

Lekker en ook feestelijk.
gegeten op 21 juli

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen