donderdag 20 september 2012

Somerset chicken

Een recept van de Hairy Bikers wat ik (zeer) vrij gevolgd heb.

2 kipfilets, 2 grote uien, 2 appels in blokjes, 100 gram oesterzwammen, 1 tl bouillonpoeder, 200 ml room, 150 ml water, snufje dragon, flinke theelepel mosterd, boter, allesbinder, handje ringetjes lente-ui


Snijd de kip in blokjes en snipper de ui. Verhit wat boter in een braadpan en laat de ui even zweten, voeg de kip toe en bak even aan. Roer mosterd, dragon, bouillonpoeder, water en room erdoor en laat pruttelen tot de kip bijna gaar is. Schep de oesterzwammen en appelblokjes erdoor en warm mee tot de kip gaar is. Even iets binden met allesbinder. Breng op smaak met zwarte peper en een beetje grof zout en strooi er de lente-uitjes over.
Lekker met gepofte aardappels en sperzieboontjes.

gegeten op 19 september

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen