dinsdag 18 september 2012

Jollof rijst


Een West-Afrikaans gerecht, aangepast aan de moderne tijd.

4 el olie, 8 stukken kip (bout, drumsticks e.d.), 2 el paprikapoeder, 2 uien in ringen gesneden, 4 fijngehakte teentjes knoflook, 2 chilipepers, 1 kaneelstokje, 1 tl piment, 1 tl kurkuma, 225 gram witte langkorrel rijst, 500 ml gehakte tomaten uit blik, met sap, 500 ml kippenbouillon, 2 wortels, reepjes van 5 cm, 250 gram ham, blokjes van 1 cm, 250 gram doperwtjes

Verhit de olie. Wentel de kip even in het paprikapoeder. Bak ze in delen bruin. Doe ui, knoflook, pepers, kaneel, piment, kurkuma en rijst in de pan. Voeg de tomaten met het sap, de bouillon en de wortels toe. Breng aan de kook, zet het vuur lag en laat sudderen. Dek af en laat ca. 20 minuten garen. Doe ham en erwten in de pan, roer om. Dek af, laat nog 8-10 minuten koken tot de rijst zacht is, het vocht bijna allemaal geabsorbeerd is en de ham en erwtjes goed warm zijn. Haal de pepertjes voor het opdienen uit de pan.

Gegeten op 4 juli


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen