dinsdag 18 september 2012
Kip met hazelnoten en honing
Een heerlijk gerecht uit Ottolenghi.
4 kipkarbonades, 2 grof gesneden uien, (evt. wat saffraandraadjes), 4 el olijfolie, 1 tl djahe, 1 tl kaneel, sap van 1 citroen, 4 el water, 2 tl grof zeezout, 1 tl zwarte peper, 100 gram hazelnoten met vlies, 70 gram honing, 2 el rozenwater, evt. 2 grof gesneden bosuien
Vermeng de kip met uien, olijfolie, djahe, kaneel, (saffraan), citroensap, water, zout en peper. Laat minstens 1 uur marineren.
Verhit de oven tot 190 graden. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster zie lichtbruin (ca. 10 minuten). hak ze grof en zet opzij.
Verdeel de kip en marinade in een schal of op een bakplaat waarop alles royaal past. leg de kip met het vel naar boven en bak circa 35 minuten.
Maal intussen honing, rozenwater en noten tot een grove puree. Haal de kip uit de oven, bestrijk met een royale laag notenpasta zodat de kip bedekt is. zet nog 5-10 minuten in de oven tot de kip gaar is en de notenlaag goudbruin. Garneer evt. met de gehakte bosui.
gegeten op 11 juli
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten