donderdag 14 april 2011

Visserssoep



Voor 3 personen

Een lekkere vissoep, met een beetje extra smaak door de speklap!

1 speklap in reepjes, 15 gram boter, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 2 el verse peterselie, 1 tl verse tijmblaadjes, 1 blik tomaten op sap, 1,5 dl vermout, 4,5 dl visbouillon, 300 gram aardappel in blokjes, 675 gram witvisfilet in grote stukken

Bak het spek in en grote pan op middelhoog vuur lichtbruin, maar niet knapperig. Doe de boter in de pan erbij en bak de ui, knoflook en kruiden. Voeg tomaten (klein gemaakt), vermout en bouillon toe en breng aan de kook. Draak het vuur lager, dek de pan af en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappelen toe, dek weer af en kook 10-12 minuten tot de aardappelen bijna gaar zijn. Doe de vis in de pan. Laat ongeveer 5 minuten zacht koken tot de vis net gaar is. breng op smaak en garneer evt. met wat peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen