zondag 3 april 2011

Bramborak (Tsjechische aardappelkoekjes)

Deze koekjes lijken een beetje op rösti-koekjes. Ik heb een deel op de fry-top gebakken en een deel in de koekenpan. Uit de koekenpan waren ze lekkerder.

700 gram aardappelen, 1 kopje melk, 1 kopje bloem, 2 el majoraan of oregano, 1 ei, 3 teentjes knoflook, peper, zout, olie om te bakken. evt. erdoor: 200 gram fijngesneden spek, ham of salami

Schil de aardappelen en rasp ze grof (rauw). Laat ze goed uitlekken. Doe ze in een kom met d knoflook, peper, zout, majoraan. Voeg geklopte ei, melk bloem en evt. vlees toe. Roer tot een soepel beslag. Verhit de olie in een koekenpan, schep er lepels beslag in (zoals bij drie in de pan). Bak ze aan beide kanten knapperig en goudbruin.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen