donderdag 14 april 2011

Spaanse oventortilla



750 gram vastkokende aardappelen, 3 uien, 4 el olie, ½ el verse tijm, peper, 5 eieren, 1 dl slagroom, 100 gram zachte Hollandse geitenkaas, 2 el peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en schep de aardappel, ui en tijm erdoor. Smoor het mengsel afgedekt in 8 minuten beetgaar en schep het regelmatig om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een lage taartvorm of ovenschaal (26-28 cm) in. Klop de eieren los met slagroom en peper. Schep het aardappelmengsel erdoor en verdeel het goed over de vorm. Verkruimel de kaas boven de schotel en strooi de peterselie erover. Bak de tortilla in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen