zondag 3 april 2011

kersen brûlée

Dit is geen crème brûlée zoals hij traditioneel gemaakt wordt, maar het laagje bovenop geeft wel een extra dimensie aan het geheel. Het belangrijkste: het is gewoon erg lekker! Kan natuurlijk ook met allerlei ander zacht fruit gemaakt worden.

voor 6 personen:
klein potje kersen, 250 ml slagroom, 200 gram griekse yoghurt, 50 gram fijne tafelsuiker, 1 zakje vanillesuiker; voor het laagje: rietsuiker

Laat de kersen uitlekken. Sla de slagroom (niet helemaal) stijf met de suiker en vanillesuiker. Schep de yoghurt er voorzichtig doorheen. Verdeel de kersen over 6 schaaltjes, schep het roommengsel erop en maak de bovenkant glad. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Verdeel over elk schaaltje een dun laagje rietsuiker en zet ze even onder de grill of gebruik een crème brûlée-brandertje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen