zondag 3 april 2011

Siciliaanse kip

Het recept heeft waarschijnlijk niets met Sicilië te maken, maar het gerecht heeft een lekkere mediterrane smaak.

1 braadkip, peper, basilicum, 50 gram boter, 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 100 gram blokjes ontbijtspek, 1 courgette in plakjes, 4 ontvelde en gehalveerde tomaten, 1 el peterselie, 1,5 dl witte wijn

Bestrooi de kip van binnen van van buiten met peper en behoorlijk wat basilicum. Leg de kip in een beboterde ovenvaste schaal. Smelt de boter en fruit ui en knoflook ca. 3 minuten. Bak de blokjes spek even mee. voeg dit mengsel aan de kip toe. Schenk de wijn in de schaal. Braad de kip ca. 1 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bedruip de kip tijdens het braden regelmatig met het braadvocht. Leg de laatste 30 minuten van de braadtijd de even voorgekookte plakjes courgette en de tomaat rond de kip en bestrooi deze met de peterselie. Lekker met pasta of gebakken aardappelschijfjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen