zondag 3 april 2011

Boerenroggebrood (77)

Dit is weer een blijverdje, wat een heerlijk brood!

deeg maken van: 350 gram bloem, 10 ml zout, 225 gram roggemeel, 25 gram boter, 7 gram gist, 1 el keukenstroop, 1,5 dl warme melk, ca. 1,5 dl warm water, evt. 5 ml glutenpoeder (melk en zaadjes voor de afwerking)

Laat het deeg rijzen tot dubbel volume (ca. 1,5 uur). Sla het door op een met bloem bestoven ondergrond. vorm er een ovaal van en leg op de bakplaat. dek af en laat rijzen tot het weer in volume verdubbeld is (ruim 1 uur). Verhit de oven voor op 200 graden. Snijd met een scherp mes de bovenkant een paar keer in. Bestrijk evt. voor het bakken met melk en strooi er wat zaadjes over.
Bak het brood 35-40 minuten.

1 opmerking:

  1. Alweer een mooi brood Tonia,perfect ingesneden en leuk gedecoreerd met seam- en maanzaadjes.
    Cor

    BeantwoordenVerwijderen