zaterdag 18 februari 2012

varkensvlees in kruidige kerriesaus



T. heeft dit afgelopen week gekookt. Altijd fijn als je thuis komt en het ruikt naar lekker eten!


2 el olie, 350 gram in reepjes/blokjes gesneden hamlappen, 1 gesnipperde ui, 1 el kerrie, 1 dl tomatenketchup, 1 tl worcestershiresaus, 1 dl bouillon

Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees onder voortdurend omscheppen 2 min. Voeg de ui en de kerrie toe en bak alles onder voortdurend omscheppen nog 1 minuut. Roer de tomatenketchup, de worcestershiresaus en de bouillon door het vleesmengsel. Breng aan de kook, draai de hittebron laag, deksel op de pan en 10 min. zachtjes pruttelen.
Blikje doperwtjes (uitgelekt) erdoor en verwarmen tot heet. Lekker met eiermie of rijst

Makkelijk, geschikt voor beginnelingen kokers, maar toch lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen