maandag 27 februari 2012

Kruidige stokbroodjes


Dit is al jaren een favoriet om te maken (en te eten). Ze zagen er deze keer zo goed uit, dat ik maar weer eens laat zien hoe je ze maakt.

Ik had nu ipv 2 langere broden, 4 broodjes gemaakt en wat meer vocht bij het deeg gedaan. Dit ga ik de volgende keer weer doen, want ze waren toch weer wat luchtiger geworden.

450 gram bloem, 1,25 tl zout *, 1,5 tl gist *, 1 el gedroogde Provençaalse kruiden, 55 gram parmezaanse kaas, 2 el olijfolie, 2,75-3 dl water

Maak van alle ingrediënten een soepel deeg. Laat het ongeveer 1 uur rusten tot het verdubbeld is. Kneed door en vorm er 4 stokbroden van. Afdekken, ca. 45 minuten laten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Elk brood met een scherp mes enkele keren diagonaal insnijden. De broden ca. 25 minuten bakken tot ze goudbruin en gerezen zijn.


* standaard theelepels van 5 ml, te koop in setjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen