maandag 27 februari 2012

Amandelkoekjes


Ik had een leuk nieuw speeltje binnengekregen: de deegroller van Joseph-Joseph, waarmee je heel precies en makkelijk deeg op diverse diktes kunt uitrollen (2, 6 of 10 mm) met behulp van ringen aan de zijkanten. Ook staan er maten op de deegroller, kortom een handig ding.

Je kunt hem bij diverse webwinkels bestellen, de prijs varieert nogal. Ik heb hem voor 24,95 bij Oldenhof besteld, wordt hij nog gratis thuisbezorgd ook.

Ik wilde e.e.a. natuurlijk meteen uitproberen, en ik heb deze simpele, maar lekkere koekjes gemaakt:

25 gram gemalen amandelen, 50 gram poedersuiker, snufje zout, 50 gram suiker, 25 gram ei, 75 gram boter (kamertemperatuur), 250 gram bloem

amandelen met poedersuiker, zout, suiker, ei en boter goed door elkaar mengen (gaat prima met een vork). Bloem er kort doorheen keneden. In vershoudfolie verpakken en ca. 1 uur in de koelkast leggen.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg uitrollen tot een dikte van 6 cm (prachtig egaal met deze roller!). Koekjes uitsteken en op bakpapier op een bakplaat leggen. Koekjes zo'n 10 minuten bakken. Af laten koelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen