dinsdag 14 februari 2012

Gekaramelliseerde kip



Lekker en gemakkelijk.


4 kippenbouten, 4 grote rode uien in partjes, 10 trostomaatjes. Marinade: 1 tl tijm, 2 el donkere basterdsuiker, 60 ml worcestershiresaus, 2 el balsamico-azijn, 2 el ketjap, 2 el tomatenketchup, 60 ml olijfolie


Doe alles voor de marinade door elkaar, voeg de kip toe, zorg dat alles bedekt is en laat 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep alles in een braadslee en braad 35 minuten in de oven. Voeg de laatste 19 minuten de tomaten toe en laat ze zacht worden. Het is klaar als de kip gaar is. 


Lekker met gepofte aardappels.


Recept uit delicous. januari 2012. De kip werd niet zo kleverig als uit de foto in het blad leek. De marinade had zich daarvoor niet genoeg aan de kip gehecht. Volgende keer haal ik het vel van de kip af en maak ik wat insnijdingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten