dinsdag 14 februari 2012

Italiaans gevuld brood (112)


Lekker gevuld brood voor op een makkelijke avond (je moet natuurlijk wel even op tijd met het deeg beginnen).


475 gram bloem, 7,5 ml gedroogde gist, 7,5 ml zout, 4-5 eetlepel olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (plakjes), 1 theelepel fijngesneden rozemarijn, 125 gram belegen Goudse kaas (in blokjes), 100 gram rauwe ham (in repen), grof zeezout


Kneed een deeg van de bloem, gist,  zout, 2 el olijfolie en ca. 3,5 dl lauwwarm water.
Laat het deeg in een met olie ingevette kom en afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg nogmaals goed door en laat het afgedekt met een doek nog ca. 10 minuten rijzen. Rol het deeg  tot een lap van ca. 35x30 cm en ca. 3/4 cm dik.
Verdeel achtereenvolgens de mozzarella, rozemarijn, 1-2 el olijfolie, kaas en ham over de deeglap, laat hierbij rondom een rand van ca. 1 1/2 cm vrij.
Rol het deeg op en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat.
Knijp de zijkanten van het deeg dicht.
Dek het brood af met een doek en laat het nogmaals ca. 10 minuten rijzen.
Bestrijk het deeg met olijfolie, strooi er een 1/2 
theelepel grof zeezout over.
Bak het brood in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.



gegeten op 4 februari






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen