dinsdag 14 februari 2012

Linzensoep


Altijd makkelijk om soep te kunnen eten in m'n pauze voor de koopavond. Dit recept komt uit de Foodies van januari 2009 (beetje aangepast). Het resultaat zag er heel anders uit dan op de foto in het blad. Zelf een foto vergeten te maken. Maar het resultaat was in ieder geval erg lekker.
Voldoende voor 4 personen. Je hebt nodig: 250 gram linzen, 1 grote winterpeen, 1 prei, 1/2 bleekselderij, 1 ui, 1 el olie, 1 stuk zuurkoolspek (250-300 gram), 500 gram aardappels
Spoel de linzen af. Snipper de ui, snijd alle groenten in stukjes. Verwarm de olie een pan en bak de ui en groenten aan. Voeg linzen, spek en 2 liter water toe en breng aan de kook. Laat zo'n 45 minuten koken, af en toe afschuimen en roeren. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze na 25 minuten aan de soep toe. Neem het spek uit de pan en snijd en blokjes. Voeg weer aan de pan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen