zaterdag 18 februari 2012

tagliatelli met gehaktballetjes in tomatensaus



Al een oudje, maar nog steeds lekker.


400 gram gehakt, 2 knoflookteentjes, ½ tl chilipeper, 2 tl Italiaanse kruiden, zout, 2 el paneermeel, 2 el melk, 300 gram pasta, 4 el olijfolie, 2 blik tomatenblokjes, 4 el rode pesto, 100 gram geraspte oude Goudse of Parmezaanse

Doe het gehakt in een kom, voeg de knoflook, chilipeper, kruiden, zout, paneermeel en melk toe. Kneed het mengsel goed door en vorm er klein (soep)balletjes van. Kook de pasta in ruim water beetgaar. Verhit de olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin; schep ze met een schuimspaan uit de pan. Roer de tomaten met vocht door het achtergebleven bakvet en breng ze al roerend aan de kook. Roer de pesto en de gehaktballetjes erdoor, evt ook nog wat kruiden aan de saus toevoegen. Laat de balletjes zonder deksel in ca. 6 min. zachtjes gaar pruttelen. Breng op smaak met zout. Giet de pasta af en roer de saus en de balletjes erdoor. Geef de kaas er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen