zondag 12 februari 2012

ErwtensoepVorige week heerlijke snert gemaakt. Op m'n werk waren 2 collega's er over aan het praten, waardoor ik erg trek kreeg. Dit heb je nodig voor een snert die staat:
500 gram spliterwten, 300 gram hamlappen, 1 schouderkarbonade, 1 speklapje, 1 prei in ringen, 1/2 bleekselderij in boogjes, 3/4 winterpeen in blokjes, 2 laurierblaadjes, 1 gesnipperde ui, 1 rookworst (en natuurlijk roggebrood met spek erbij!)


Was de erwten in een pan, breng aan de kook met het vlees en 2 liter koud water. Laat een half uur op laag vuur zacht koken. Schuim regelmatig af. Voeg alle groentes en de laurier toe en laat nog een half uurtje zachtjes koken. Af en toe roeren, goed over de bodem schrapen. Breng op smaak met zout/bouillonpoeder/peper. Haal het vlees uit de pan, verdeel in kleine stukjes, doe weer terug in de pan. * Snijd de worst in plakjes, roer door de soep en laat een kwartiertjes zachtjes doorkoken.


* het is het lekkerste als je de soep een dag van te voren maakt en bij het opwarmen de worst mee verwarmd. Wees niet verbaasd als de snert bijna zelfstandig kan staan! Tijdens het opwarmen wordt hij weer vloeibaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten