zaterdag 18 februari 2012

Prei-visschotel

Erg lekker en goed van te voren klaar te maken.

400 gram visfilets in repen, 1 grote prei, 1 ui, 1 teen knoflook, Provençaalse kruiden, olijfolie, 2 dl room, 100 gram geraspte oude kaas, aardappels, grof zeezout

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg de prei toe en laat het wat zachter worden. Voeg de room en kruiden naar smaak toe en laat sudderen tot de prei bijna gaar is. Snijd de aardappels in stukken van zo'n 2,5 cm en kook ze gaar.
Meng de kaas en vis door de prei. Stamp de aardappels fijn en meng er wat olijfolie doorheen. Doe het preimengsel evt in een ovenschaal (als je geen ovenvaste pan hebt gebruikt) en verdeel de aardappelpuree over de bovenkant. Maak de bovenkant wat los met een vork zodat je wat pieken krijgt. Zet de schotel 25 minuten in de oven totdat de bovenkant gekleurd is.
Strooi aan tafel wat grof zeezout over de pureelaag.



Zeer vrij naar een recept van Jamie Olivier (hij gebruikt spinazie en wortel ipv prei en doet er ook nog gekookte eieren doorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten